enter
close
Productie
Productie

In productie

Volgende maand is-ie er dan echt: het boek over onze journalistieke reis door Nederland langs acht werkstrafunits om daar werkgestraften, werkmeesters en hun omgeving te spreken en te fotograferen. Want de wereld van de werkstraf ziet er overal anders uit, zo ervaarden we.

In Amsterdam hadden werkmeesters en werkgestraften te maken met de prikkels van de straat, in de duinen van Schoorl ervaarden de werkmeesters de natuur om hen heen als een ‘machtig jongensboek’, in Den Haag waren het de bejaarde bewoners van een verzorgingshuis die mede de sfeer bepaalden. Hoe kijken gestraften en werkmeesters tegen een werkstraf aan? En hoe zit dat met de wereld om hen heen, met de wandelaars in het bos van Schoorl, de buren van de werkstrafunit in Amsterdam, de verpleegkundigen in verpleeghuis Houtwijk in Den Haag, wat maken zij mee van het fenomeen werkstraf?

De titel ‘Wat nou als ze wegrennen? Werkstraf in Nederland’ verwijst naar een quote van Edsel Martis, werkmeester in Amsterdam. Wat die quote precies inhoudt, houden we graag nog even voor ons. Half december wordt hij vers van de pers bij ons afgeleverd en zullen we hem aan jullie presenteren. Waar en wanneer precies, dat horen jullie binnenkort. Intekenen op het boek kan natuurlijk al wel. Vul op het contactformulier op onze site je gegevens in en je bent gegarandeerd van een boek.

Comments are closed.