enter
close

Over Ons

Rafel is het beeld- en tekstbureau van fotograaf Jerry van der Weert en journalist Marianne Lamers. Rafel brengt in eigen beheer fotoboeken uit en levert journalistieke producties voor media als NRC Handelsblad, Trouw en Het Parool. Rafel staat voor integere journalistiek, of zogenaamde slow journalism; met oog voor kwaliteit en voldoende tijd en aandacht voor de onderwerpen en mensen die beschreven worden.

Jerry van der Weert (1969) is fotograaf en werkt onder meer voor Trouw en NRC Handelsblad. Marianne Lamers (1980) studeerde culturele antropologie en is als schrijvend journalist werkzaam voor Het Parool, NRC Handelsblad en diverse andere kranten en tijdschriften.

Samen brachten zij sinds 2011 drie fotoboeken uit. In 2011 kwam ‘Als je leven in één keer stilstaat’ uit, een journalistiek project waarvoor ze anderhalf jaar lang drie mensen volgden van wie het leven in één keer stilstond. In 2012 volgde het boek ‘Wat nou als ze wegrennen? Werkstraf in Nederland’, een verslag in beeld en tekst van een tien maanden durende reis door Nederland waarbij Lamers en Van der Weert acht projectplaatsen van Reclassering Nederland bezochten. In 2014 publiceerden zij Gras blijft groeien, een fotoboek over Marjo Kietselaer. In de zomer van 1994 overkwam haar het ergste wat een moeder kan overkomen. Twintig jaar later kijkt ze terug. Wat deed haar de zon weer voelen?